• Hakkımızda
  • Kampanyalar
  • Blog
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • İletişim

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Kurye çantalarının ruhsata işlenmesinde büyük kolaylık

Motosiklet kurye sepetlerinin ruhsata işlenmemesi nedeniyle birçok moto kurye sorun yaşıyor. Vigo bu sorunun ortadan kaldırılması amacıyla kuryelerine özel bir çalışmaya imza attı. Vigo’da çalışan moto kuryeler taşıma çantalarını indirimli olarak ruhsata işletebilecek.

kurye-cantasi.jpg

Birlikte çalıştığı moto kuryelerin standartlarını yükseltmek amacıyla önemli adımlar atan Vigo, moto kuryelerin taşımada kullandığı, punch, çanta veya sepetlerin ruhsata işletilmesi konusunda yeni bir çalışma başlattı. Buna göre Vigo’da çalışan moto kuryeler Vigo aracılığıyla kullandıkları taşıma çantalarının ruhsata işletme işlemini indirimli olarak gerçekleştirebilecek.

Ruhsata işletme işlemleri nasıl gerçekleştirilir? 

Motosiklet arka taşıma kutusunun ruhsata işletilmesi konusu özellikle maliyetinden dolayı kuryelerin ertelediği, hatta yapmak istemediği bir işlem olarak dikkat çekiyor. 

Arka taşıma kutusunun tescil belgesine işlenmesi için öncelikle TSE tarafından yetkilendirilmiş makine mühendisine başvuru yaparak kutu, çanta ya da sepetin projesinin yaptırılması düzgün monte edilmesinin sağlanması gerekir. Bu işlem sonrasında TSE araç kontrol merkezinde bu işlemlerin kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığı denetlenir.

TSE merkezlerinden onay alınması halinde yeni durak TÜVTÜRK olacaktır. Buradan alınan araç tadilat muayene randevusu ile birlikte işlemlerin uygunluğu TÜVTÜRK onayına sunulacaktır. 

Son olarak ise araç sahibi; motor sepet projesi, motor araç tadilat muayene raporu ve tespit raporu ile  notere başvuru yaparak araç ruhsat değişimini gerçekleştirir.

Taşıma çantasının ruhsata işleme maliyeti ne kadar?

1 Ocak 2023 itibariyle proje, belgelendirme, devrilme testi, TSE kontrolleri ve hizmet bedelleri ile birlikte 10 bin TL’yi kolaylıkla aşıyor.

Ancak Vigo’nun yeni projesi sayesinde Vigo çalışanı moto kuryeler 1500 TL’ye ruhsata işletme işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu ücretin dışına sadece TÜVTÜRK ve noter masrafları kalıyor.

Taşıma kutusunun ruhsata işlenmeme cezası nedir?

Konuyla ilgili mevzuata uygun olmayan taşıma çantaları mevzuata uygun hale getirilmeli aksi halde 3 bin TL’yi aşan ceza uygulanması ile birlikte araç mevzuata uygun hale getirilene kadarki süreçte trafikten menedilir.

Başvuru nasıl yapılır?

Taşıma çantalarınız ruhsata işletmek için öncelikli olarak 0(506) 034 9696 Whatsapp iletişim hattından Yaren Oto Trafik Müşavirliği ile iletişime geçerek süreci başlatmanız gerekmektedir.

Sürecin sonunda Saha Yöneticinizle iletişime geçerek ruhsat ve ehliyet bilgilerinizi Saha Yöneticiniz aracılığıyla İnsan Kaynakları departmanına iletmeniz ve yeni ruhsat bilgilerinizi güncellemeniz yeterli olacaktır. 

Diğer Blog Yazıları
hero-cover

Fiyatlar güncellendi! Paket bonus uygulaması tüm Türkiye'de!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan yeni çalışma modeli!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan büyük kolaylık!

Devamını oku

Merak ettikleriniz mi var?

Merak ettikleriniz, şikayet ve önerileriniz için bizimle iletişime geçin.

vigo-logo

©2024 Tüm hakkı saklıdır.