• Hakkımızda
  • Kampanyalar
  • Blog
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • İletişim

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Moto Kurye Hızmetinde Teknolojik Altyapının Önemi

Son dönemde hızlı bir şekilde hayatımıza dahil olan e-ticaret siteleri sayesinde müşterilerin online platform kullanım oranında büyük bir artış görülmektedir. Sipariş vermenin rahatlığı sayesinde tercih edilen e-ticaret uygulamaları, mobil ya da bilgisayar ortamında kolayca kullanılmaktadır. Moto kurye hizmetleri işletmeler tarafından, müşterilerin verdikleri siparişlere hızlıca ulaşabilmesi, güvenli bir taşıma hizmeti sağlanması, teknolojik imkânlardan yararlanarak sipariş durumunun kontrol edilebilmesi gibi olanaklarıyla oldukça sık tercih edilmektedir. Yaklaşık 10 yıldır, lojistik sektöründe moto kuryelerin önemli bir konuma gelmesi gerek KOBİ sahipleri gerekse müşterilerin teslimatta tercih ettikleri bir alan olmuştur. Siz de bu teknolojik alt yapıları tercih ederek küçük ya da büyük işletmelerinizi kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. İşte KOBİ’ler için moto kurye hizmetinde teknolojik alt yapının önemi;

Mobil Raporlama ve Arşiv İmkanı

Teknoloji bugünkü seviyesine gelmeden önceki süreçte, tedarik zincirinde kullanılan kâğıt arşivler ve raporlar; kaybolma, unutulma, değiştirilme ya da düzenli bir şekilde raporlanmama gibi sorunlara sahipti. Fakat moto kurye hizmetinden geliştirilen mobil entegrasyon ve uygulamalar sayesinde bu sorunların önüne geçildi. İşletmenizde tercih edeceğiniz moto kurye hizmetinin, mobil entegrasyon ve uygulama kullanan bir firma olması halinde siparişin durumu, kuryenin canlı harita yardımıyla takip edilmesi, günlük istatistikler, değerlendirme gibi birçok imkâna sahip olabilirsiniz. Bu sayede raporlarınızı güvende tutarak işletmenizde yapacağınız değişikliklere hakim olabilirsiniz.

Rapor ve İstatistik İzleme

Mobil uygulamalar size gerçek zamanlı rapor ve istatistikleri bir arada bulma imkânı sağlar. Hangi saatlerde sipariş yoğunluğu olduğu, kuryelerin ortalama teslimat süreleri, nakliyede yaşanan sorunlar, optimizasyon gibi süreçleri görebilir ve yönetebilirsiniz. Mobil entegrasyon ve uygulamalar kuryeler tarafından da kullanılarak daha rahat bir sipariş süreci yönetilmektedir. Kuryeler müşterinin konumuna daha kolay bir şekilde ulaşarak hızlı bir teslimat süreci sağlayacaklardır.

Günlük, haftalık ve aylık olarak raporlarınızı inceleyebilir ve bu sayede işletmeniz için doğru kararlar alabilirsiniz. KOBİ’nizin başarısını arttırmak için raporlara hâkim olmanız bu yöntem sayesinde kolaylaşacak ve pozitif yönde bir büyüme sağlayabileceksiniz.

Canlı Harita

Kuryelerinizin konumunu açıkça görebileceğiniz canlı harita birçok yönden size kolaylık sağlamaktadır. Canlı harita sayesinde müşterinize kuryenin nerede olduğu, siparişin ne zaman teslim edileceği gibi bilgileri hızlı bir şekilde aktarabilirsiniz. Aynı zamanda kuryenin performansını da izleyerek raporlayabilirsiniz.

Canlı harita sayesinde ulaşmış olduğunuz kuryenin konumu ile kuryenizle iletişime geçerek onu konum, sipariş gibi konularda bilgilendirebilirsiniz. Aynı zamanda esnek teslimat saatinden de yararlanarak teslimatın durumu ile ilgili değişiklikleri kolaylıkla müşteriye aktarabilirsiniz.

Zaman Tasarrufu

Bir KOBİ yönetmek oldukça zor bir iştir. Az maliyete büyük işler başarmak isteyen kişilerin istediği şeylerden biri de zamandan tasarruf edebilmektir. İşletme yöneticileri genellikle birçok işle kendileri ilgilenmektedir. Fakat teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu durum kolay bir hal almıştır. Gerek rapor gerekse organizasyon açısından teknolojik alt yapıya sahip bir firma ile çalışmak size kolaylık sağlayacaktır. Siz de mobil entegrasyon ve uygulamadan yararlanan bir kurye firması ile çalışarak işletmeniz için gerekli büyüme adımlarını atabilirsiniz.
Teknolojinin gelişmesi ve bu imkânlardan yararlanmak her ne kadar maliyetli gibi görülse de bu yanlıştır. Çünkü müşteriye sunduğunuz hızlı ve teknolojik imkânlar sayesinde sizi tercih etme oranı artacak ve işletmeniz büyüme yoluna girecektir. Bu imkânlardan yararlanmak ve siz de işletmenizi hak ettiği konumlara yükseltmek için teknolojinin her imkânından yararlanan kurye firmalarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Teknolojinin gelişmesi ve e-ticaret kullanıcılarının artmasıyla neredeyse her sektörde mobil entegrasyon ve uygulama sistemlerinden yararlanılmaya başlandı. Kurye operasyonlarında da bu sistemlerin kullanılması; kurye, işletme ve müşteri açısından avantajlar sağlamaktadır. Kuryelerin kolay bir şekilde konumunun görüldüğü bu sistem ile işletme siparişin takibini yaparken müşteri de siparişin durumunu rahatlıkla öğrenebilmektedir. Sizin için atanan kurye ile ilgili bilgilere bu sistem üzerinden kolaylıkla ulaşırken canlı harita yardımıyla da kuryenizin konumunu öğrenebilirsiniz.

Kurye Açısından Önemi ve Avantajları Nelerdir?

Kurye operasyonlarında mobil entegrasyon ve uygulama kullanmak, kuryelerin müşterinin konumu ile ilgili bilgi edinmesini kolaylaştırmaktadır. Bu sayede kurye bölge hakkında bilgi sahibi olmasa da müşterinin konumuna kolayca ulaşarak hızlı bir teslimat sürecinin gerçekleşmesini sağlar.
Kuryelerin genel olarak en büyük problemi müşteri ile ilgili bilgilere ulaşmaktır. Bu sistem sayesinde müşteri teslimatın yapılacağı noktada yer almıyorsa kolay ve hızlı bir şekilde müşteri ile iletişim kurulabilir. Öte yandan bölge hakkında bilgi sahibi olmak da gerekli değildir. Konumun net olarak görülebileceği bu sistem ile ulaşım sağlanabilir.
Kuryeler açısından bir diğer avantaj ise teslimat ile ilgili bilgilere ulaşmak olacaktır. Kimi kullanıcı temassız teslimat isterken kimi kullanıcı kapıda ödeme seçeneğini tercih etmektedir. Bu sistem sayesinde kurye teslimatla ilgili bilgilere ulaşarak doğru bir hizmet verecektir.

İşletme Açısından Önemi ve Avantajları Nelerdir?

Teknolojik alt yapıyla kurulmuş bir kurye firmasıyla çalışmak çağa ayak uydurmak için oldukça önemlidir. Çünkü aynı anda hem kuryeleri hem siparişleri yönetmek teknolojik imkânlar olmadan oldukça zordur. Kurye operasyonlarında kullanılacak mobil entegrasyon ve uygulama sayesinde işletmeniz için atanan kuryeleri kolaylıkla görebilir ve yönetebilirsiniz.
Herhangi bir kurye operasyonu kurmanıza gerek kalmadan uygulamaları kullanabilirsiniz. Çünkü uygulama bunu sizin için önceden kurmuş olacaktır. İhtiyacınız kadar kurye, dilediğiniz kadar siparişi teslim etmek için bir tuş kadar uzakta olacaktır.
Siparişlerinizle ilgili detayları göreceğiniz ekranlar sayesinde raporlama yapabilir ve gerekli işlemleri uygulayabilirsiniz.
İşletmenize ait şifre ve kullanıcı adıyla birlikte uygulamalara giriş yaparak siparişlerle ilgili bütün bilgilere anında ulaşabilirsiniz. Ayrıca canlı harita sayesinde kuryenin yerini öğrenerek siparişin durumunu sorgulayan müşteriye hızlı bir şekilde yanıt verebilirsiniz.

Müşteriler Açısından Önemi ve Avantajları Nelerdir?

Kurye operasyonlarında mobil entegrasyon ve uygulamaların tercih edilmesi müşteri memnuniyeti açısından da önemlidir. Uygulama aracılığıyla kuryenin nerede olduğunu, siparişin ne zaman ulaşacağını gören müşteri bu hizmetten memnun kalacaktır. Öte yandan, uygulamalarda bulunan değerlendirme ile kurye ve sipariş hakkındaki memnuniyet ya da şikâyetlerini kolay bir şekilde yazabilecektir. Böyle bir sistemin kullanılması alışılmışın dışında olduğu ve müşteri memnuniyetini ilk sıraya koyduğu için müşteri alınan hizmetten memnun olacak bir sonraki siparişte de tercih edecektir.
Ayrıca teknolojiden yararlanan bir kurye firması ile çalışmak rakipler arasında farkınızı ortaya koyabileceği gibi müşterilerin de tavsiye etme oranını arttıracaktır. E-ticaret uygulamalarından yapılan alışverişlerin oldukça fazla olması diğer sektörlerinde bu sistem arasında yer almasını sağlamaktadır. Fakat, burada dikkat edilmesi gereken genellikle bu uygulamaya ilk geçen firmaların her zaman en çok tercih edilenlerden olmasıdır. Siz de vakit kaybetmeden kurye operasyonlarında mobil entegrasyon ve uygulama desteği sağlayan bir kurye firması ile anlaşarak gerek motorlu kuryeleri gerekse araçlı kuryeleri kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Uygun bir fiyat sistemi sağlayan bu hizmet sayesinde hem işletmeniz hem de siz kazançlı çıkacaksınız.
Kurye Bul

Diğer Blog Yazıları
hero-cover

Fiyatlar güncellendi! Paket bonus uygulaması tüm Türkiye'de!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan yeni çalışma modeli!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan büyük kolaylık!

Devamını oku

Merak ettikleriniz mi var?

Merak ettikleriniz, şikayet ve önerileriniz için bizimle iletişime geçin.

vigo-logo

©2024 Tüm hakkı saklıdır.