• Hakkımızda
  • Kampanyalar
  • Blog
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • İletişim

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Motosiklet Ekipmanları Nelerdir?

Motosiklet ekipmanları, sürüşün kendisi kadar güvenliğinizin de büyük bir parçasıdır. Ekipmanınızın sizi güvende tuttuğundan ve rahat olduğundan emin olmanız gerekir. Soğukta, aşırı sıcakta veya sağanak yağmurda sürüşünüzün dikkatinizi yola odaklanmanızı engellememesi gerekmektedir. Diğer yandan motosiklet ekipmanınız yeterli değilse  kesinlikle tatsız bir sürüşe neden olur.

Motosiklet Ekipmanları Nelerdir?

Kask: Kanunen, motosikletinizi her kullandığınızda kask takmanız gerekir. Kafa yaralanmaları, sahip olabileceğiniz en ciddi yaralanmalardan biridir. Bu nedenle en önemli ekipmanınız da kask olacaktır.

Ayakkabı: Ayak ve bacak yaralanmaları motosiklet kazalarında en yaygın olanıdır. Koruyucu motosiklet botları bu konuda büyük bir fark yaratır ve sürüşünüzü rahatlatır. Diğer yandan özellikle motosikletli kurye olarak çalışıyorsanız nefes alabilen su geçirmez botlar iyi bir seçimdir.

Eldiven: Düştüğünüzde kendinizi korumak için yaptığınız ilk şey, ellerinizden destek almaktır. Asla ama asla uygun motosiklet eldivenleri olmadan sürüş yapmayın.

Koruyucu Zırh: Kafa yaralanmalarının yanında, omurga hasarı karşılaşabileceğiniz en kötü sorundur. Ceketinizin içinde veya altında onaylanmış koruyucu zırh olması son derece önemlidir.

Ceket: Tek parça veya fermuarlı iki parçalı ceketler üstün koruma sağlar. Tekstillerin aşınma direnci çok farklıdır, bu nedenle giysinin materyaline dikkat edin ve su geçirmez olduğundan emin olun.

Pantolon: Diz ve kalça kısmında zırh bulunan ve aşınmaya dayanıklı bir pantolon tercih edin. Motosiklet kullanıcılarına özel olarak üretilmiş olan pantolonlar hem rahat sürüş için önemlidir hem de sizi dış etkenlerden korur.

Motosiklet Ekipmanı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Motosiklet ekipmanı alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta alacağınız ürünlerin dayanıklılığıdır. Eğer moto kurye olarak çalışıyorsanız teslimat yaparken ekipmanın sizi yağmur, çamur, kar ya da soğuğa karşı koruması önemlidir. Bu nedenle özellikle kıyafet alırken su geçirmez ya da sıcak tutma özelliğine sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Diğer yandan yaz için ise hava alan kumaştan yapılmış kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Motosiklet Ekipmanı Nereden Alınır?

Motosiklet ekipmanlarını görerek ve deneyerek satın almayı düşünüyorsanız bu alan üzerine satış yapan mağazaları tercih edebilirsiniz. Diğer yandan outdoor mağazalarında da motosiklet ekipmanlarını rahatça bulabilirsiniz. Ancak tüm ekipmanları evinizden çıkarmadan satın almak istiyorsanız en iyi seçenek internetten alışveriş yapmaktır.
Moto kurye iş ilanları

Diğer Blog Yazıları
hero-cover

Fiyatlar güncellendi! Paket bonus uygulaması tüm Türkiye'de!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan yeni çalışma modeli!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan büyük kolaylık!

Devamını oku

Merak ettikleriniz mi var?

Merak ettikleriniz, şikayet ve önerileriniz için bizimle iletişime geçin.

vigo-logo

©2024 Tüm hakkı saklıdır.