• Hakkımızda
  • Kampanyalar
  • Blog
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • İletişim

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Motosikletli Kurye (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

Motosikletli kurye çalışanları başta yemek siparişleri olmak üzere birçok sektörde dağıtım hizmeti vermektedir. Son yıllarda online sipariş hizmetlerinin artması üzerine daha fazla insan moto kurye çalışanı olarak para kazanmaya başladı. Ancak geçtiğimiz yıllarda herkesin kuryelik yapmasını engellemek ve vasıflı çalışan yetiştirmek için bu alanda çalışmak isteyenlerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu hale getirildi.

Motosikletli Kurye Ulusal Yeterliliği Nedir?

Motosikletli kurye olarak çalışmak isteyenlerin alması gereken Motosikletli Kurye Ulusal Yeterliliği, esasen moto kurye mesleğine yönelik belgelendirme ve sınav süreçlerini düzenlemektedir. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Çalışma Grubu tarafından hazırlanan bu belge ile kişi ilgili bilgi ve yetenekleri edinerek motorlu kurye olarak çalışabilir.

Motosikletli Kurye Ulusal Yeterliliği Kriterleri

Motosikletli kurye olarak çalışmak isteyen kişilerin Motosikletli Kurye Ulusal Yeterliliği kapsamında girecekleri sınavda başarılı olmalarının yanı sıra aşağıdaki kriterleri de karşılamaları gerekir;

  • Motosikletli kurye olmak için gerekli sürücü belgesine sahip olmak.
  • Talimatlara bağlı kalarak kendisine teslim edilmiş olan ürünü ya da gönderiyi motosikletle müşteriye ulaştırmak.
  • Teslimatı yaparken trafik kurallarının yanı sıra güvenli sürüş tekniklerine de uygun hareket etmek.
  • Görevini iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve kalite gerekliliklerine uygun şekilde yapmak.

Motosikletli Kurye (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

Moto kuryeler için alınması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi, meslekle alakalı her türlü beceri ve bilgiye sahip olduğunuz anlamına gelir. Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmek için MYK’nın bünyesinde olan kurumlardan birine gerekli evraklarla başvuru yapmanız gerekmektedir. Ardından yapılacak olan sınavda mesleki yeterliliğiniz sınanır ve 100 üzerinden en az 70 puan alan adaylar teorik sınava katılmaya hak kazanır. Teorik sınavda da aynı şekilde en az 70 puan alan kişiler Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmektedir.

Diğer Blog Yazıları
hero-cover

Fiyatlar güncellendi! Paket bonus uygulaması tüm Türkiye'de!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan yeni çalışma modeli!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan büyük kolaylık!

Devamını oku

Merak ettikleriniz mi var?

Merak ettikleriniz, şikayet ve önerileriniz için bizimle iletişime geçin.

vigo-logo

©2024 Tüm hakkı saklıdır.