• Hakkımızda
  • Kampanyalar
  • Blog
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • İletişim

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Motosiklet Kaskı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Motosikletli kuryelerin trafikte önceliği güvenlikleri olmalıdır. Trafik kurallarına ve hız sınırına dikkat etmenin yanı sıra trafikte risk altında oldukları için güvenlik önlemleri almalıdırlar. Kask kullanmaları hayati öneme sahiptir.

Motosiklet Kask Türleri

Full face
Full face yani kapalı kasklar, olası darbelerden korunmak için en güvenli kask türüdür. Boyun ve çene çevresinde en fazla korumayı sağlar. Motosiklet kazaları üzerine yapılan araştırmalarda en sert darbelerin çene altından alındığı belirtildiğinden, bu darbelerin etkisinin en aza indirgeyecek bir kask türüdür.

 Off-road
Motocross, arazide motosiklet sürmekten zevk alanların tercih ettiği bir spor türüdür. Bu spor için üretilen off-road kasklar, maksimum koruma/minimum ağırlık olacak şekilde tasarlanmışlardır. Sürücüler Motocross esnasında çok fazla ısıya maruz kalırlar ve bu ısıyı hızlıca tahliye etmeleri gerekir. Kask içinde rahat nefes almalı ve görüş alanını korumalıdırlar. Off-road kasklarda çene barı ve vizör daha rahat nefes alınması ve ısı tahliyesinin daha kolay olması için yüzden uzak kalacak şekildedir.

Half
Half kasklar, türkçesiyle yarım, adından da anlaşılabileceği gibi yarım olduğu için kafanın üst kısmını ve alın bölgesini korur. Genellikle bisiklet sürenler tarafından tercih edilir. Minimum koruma sağlar. Hava akışı konusunda sorun yaratmasa da yüze çarpabilecek maddelerden ve rüzgardan korumaz.

Open face
Açık kasklar, ¾ kask olarak da adlandırılır. Kafanın üstünü, arkasını ve yan tarafını tamamen kaplar. Yüz kısmı açıktır. Scooter kullanıcıları arasında oldukça popülerdir. Kask için en önemli güvenlik unsuru olan çene çubuğuna sahip olmaması trafiğe çıkan motosiklet kullanıcıları için risk teşkil eder.

Dual-sport
Macera sürüşlerinin gün geçtikçe popülerleşmesiyle kask üreticileri hem araziye hem de normal kullanıma hitap edecek bu kask türünü üretmeye başlamışlardır. Off-road ve full face karışımı bir kask türüdür. Havalandırma ve görüş alanı konusunda off-road kasklara, görünüm olarak full face kasklara benzer.

Motosiklet Kaskı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Motosiklet kaskı seçiminde birden çok kriter vardır.

  • Öncelikle sürücünün kafa yapısına uygun bir kask olmalıdır. Her kask, her sürücünün kafasına uymayabilir ya da rahatlık hissi vermeyebilir.
  • Kafa ölçüsünün ardından kaskın ağırlığı başka bir önemli kriterdir. Moto kuryeler kaskı uzun süre kullanacakları için, ağır kaskları taşımak bir süre sonra zorlaşabilir ve uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Kask seçerken dikkat edilmesi gereken bir başka özellik kaskın sahip olduğu cam çeşidi ve havalandırmasıdır. Kaskın önündeki cam, sürücüyü motosiklet kullanırken yüzüne çarpabilecek maddelerden ve rüzgardan korur. Kaskların gün içindeki kullanım süresi fazla olduğu için camın kaliteli olması daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
  • Kaskların ayarlanabilir olması da önemli bir özelliktir. Kaskın kemeri kullanışlı olduğunda sürücü sürekli ayarlama yapmak zorunda kalmaz.
  • Mevsimsel kullanılacaksa kaskın kullanılacak mevsime uygun olmasına dikkat edilmelidir.
  • Tüm bu kriterleri incelerken kaskın markasına da dikkat edilmelidir.

Moto Kuryeler İçin Uygun Kasklar Nelerdir?

Motosikletli kuryeler, kaskları uzun süre kullanacakları için kaliteli ve sağlam bir kask seçmeye dikkat etmelidir. Trafikte karşılaşabilecekleri risklere karşı güvenlikli bir model seçmeleri son derece önemlidir.

Yukarıda bahsedilen kask türleri arasından moto kuryeler için en uygun olanları full face(tam kapalı) ya da flip-up(çene çubuğu açılan) türleridir. Alınabilecek darbelere karşı koruma sağlamasının yanında kullanım kolaylığı sağlaması moto kuryeler için kask seçiminde önemli etkenlerdendir.

Diğer Blog Yazıları
hero-cover

Fiyatlar güncellendi! Paket bonus uygulaması tüm Türkiye'de!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan yeni çalışma modeli!

Devamını oku

hero-cover

Vigo’dan büyük kolaylık!

Devamını oku

Merak ettikleriniz mi var?

Merak ettikleriniz, şikayet ve önerileriniz için bizimle iletişime geçin.

vigo-logo

©2024 Tüm hakkı saklıdır.